Όμιλος νέων ασκουμένων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο οργανώνει το γραφείο νεολαίας του ΠΣΕ. Το πρόγραμμα αυτό, παρέχει την ευκαιρία σε νέους από όλο τον κόσμο να εργασθούν επί δώδεκα μήνες στην Γενεύη, σε ένα από τα τμήματα του διεθνούς διαχριστιανικού οργανισμού. Μετά το πέρας του επιμορφωτικού προγράμματος, οι νέοι επιστρέφουν στις χώρες τους προκειμένου να διακονήσουν τις Εκκλησίες από τις οποίες προέρχονται.

Τους νέους από την Αίγυπτο, Αιθιοπία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία και την Κορέα, δἐχθηκε σε ακρόαση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ανεφέρθηκε στην ιερά υπόθεση της ενότητος των Χριστιανών και τον ρόλο του ΠΣΕ, υπεγράμμισε τον πρωτοποριακό και συντονιστικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε κάθε προσπάθεια προσέγγισης και καταλλαγής των Εκκλησιών και κάλεσε τους νέους να θέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους στη διάθεση των Εκκλησιών τους, οι οποίες χρειάζονται την ενεργό συμμετοχή της νέας γενεάς γιά να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και αναφορά τόσο στην μακραίωνη ιστορία του Πατριαρχικού Θρόνου, όσο και την Ορθόδοξη θεολογική και λειτουργική παράδοση, επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης,  καθώς και συνάντηση με τον  Μητροπολίτη Σασίμων  Γεννάδιο, Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ, ο οποίος φιλοξένησε τον όμιλο στην Ιερά Πατριαρχική Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και συζήτησε διά μακρών με τους νέους, ανταλάσσοντας απόψεις γιά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ στην Νότιο Κορέα και αναφερόμενος, μέσα από την πολυετή εκκλησιαστική διακονία και εμπειρία του, στις προκλήσεις και προοπτικές των οικουμενικών σχέσεων σήμερα.
Οι νέοι εκκλησιάσθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τζιμπαλή, οπου χοροστατούσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Τον όμιλο συνόδευαν εκτελεστικά στελέχη του τμήματος νεολαίας και ο Κωνσταντινουπολίτης Γεώργιος Λαιμόπουλος, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του ΠΣΕ και Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρά τω ΠΣΕ.

ΠΗΓΗ ''ΑΜΕΝ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top