Πρόσκληση να παραστεί στην προσευχή για την ειρήνη στην Αγία γη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Βατικανό, απηύθυνε – όπως πρώτο έγραψε το Amen.gr – ο Πάπας Φραγκίσκος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συναντήσεως τους στα Ιεροσόλυμα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος προσκάλεσε αρχικά τους Προέδρους του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ και της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς να μεταβούν στο Βατικανό και να προσευχηθούν μαζί για την ειρήνη στην περιοχή. Πρόσκληση που και οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν αμέσως και η συνάντηση και προσευχή ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Ιουνίου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, φέρεται σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, να απηύθυνε σχετική πρόσκληση και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές πρόκειται να μεταβεί το ερχόμενο Σάββατο στη Ρώμη για το ιστορικό αυτό γεγονός.
Έτσι μέσα σε λίγες ημέρες Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης θα στείλουν και πάλι από κοινού μήνυμα προσήλωσης στο δρόμο του διαλόγου για την ενότητα αλλά και για την επικράτηση της ειρήνης στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου τις συνέπειες των συγκρούσεων βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους Χριστιανοί Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι πιστοί.
To πρωί της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον αρχαίο και ιστορικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων που παραχώρησε πριν μια δεκαετία το Βατικανό στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης. Κατά μια ρωμαϊκή παράδοση ο Ναός είναι κτισμένος πάνω στο σπήλαιο όπου μια Λύκαινα θήλασε των Ρωμύλο και τον Ρέμο.

ΠΗΓΗ ''ΑΜΕΝ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top