ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

khvbhkv lhv
Στους κήπους του Βατικανού έγινε η οικουμενιστική προσευχή εκδήλωση με εκπροσώπους των 3 μεγάλων μονοθειστικών θρησκειών.Την επίκληση προσευχή στο Θεό για την ειρήνη στην Μ. Ανατολή απηύθυναν οι εκπρόσωποι του Ιουδαισμού του Χριστιανισμού και του Ισλάμ με βάση την χρονολογική σειρά της εμφάνισής τους στην ιστορία. Πρώτοι οι ραββίνοι διάβασαν ύμνους του Δαβίδ προς τον Αδωνάι ενώ το μουσικό τους σύνολο “εν χορδαίς και οργάνοις” απέδιδε σχετικές μουσικές συνθέσεις. Μετά ο Βαρθολομαίος σηκώθηκε κι έκανε την επίκληση.
thnb lo
vjvl
Οι εκπρόσωποι των 3 θρησκειών είχαν παραταχθεί ως εξής και εκατέρωθεν του Πάπα του Πέρες και του Αμπάς που ήταν στο σύνθρονο. Εκ δεξιών ραββίνοι και μουφτήδες και εξ ευωνύμων οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν σε θρόνο στα δεξιά των 3 . Δίπλα του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. Στη συνέχεια ιμάμηδες ανάγνωσαν αποσπάσματα από το Κοράνι και όλοι οι συμμετέχοντες ήταν προσηλωμένοι στα φυλλάδια που εμπεριείχαν όλα τα αναγνώσματα της βραδιάς. Ενδιάμεσα από τα κορανικά αποσπάσματα ακούστηκαν ήχοι ανατολίτικης μουσικής από σόλο βιολί. Ακολούθησε μήνυμα περί ειρήνης από τον Πάπα και χαιρετισμοί από τους δύο Προέδρους.
Η εκδήλωση έκλεισε με τους Πάπα, Βαρθολομαίο και 2 Προέδρους να παίρνουν τα φτυάρια και να φυτεύουν ελιές για την ειρήνη. Ακολούθως όλοι οι προσκεκλημένοι των θρησκευτικών αντιπροσωπειών παρήλασαν για να χαιρετήσουν τα 4 τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, μεταξύ αυτών και τον Βαρθολομαίο.
hbdns
cjhfjfuj
hvhvkv
chjhh
jvhvhy
wb wn w
nnnkk
kil
vhvk
,nhbvbjvjk
jb jblkjhk



ΠΗΓΗ ''ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top