Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, λίγο μετά 18:00 μ.μ. έφτασαν στην Πολωνία τα Ι. Λείψανα του Τιμίου Σταυρού και της Αγ. Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.
Λείψανα συνοδεύονται από έξι Μοναχούς από την Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, με επικεφαλής τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμανδρίτη κ. Ελισαίο.
Στο αεροδρόμιο Βαρσοβίας – Modlin την αντιπροσωπεία των Αγιορειτών Πατέρων υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Γεώργιος.
Μαζί του παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν εκπρόσωποι του Ι. Κλήρου της Βαρσοβίας καθώς και ο πρόεδρος της Αδελφότητας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που διοργάνωσε την εν λόγω επίσκεψη των Ι. Λειψάνων στην Πολωνία.
Μετά τη σύντομη υποδοχή στο αεροδρόμιο στη Βαρσοβία όλοι κατευθύνθηκαν στον Ι. Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγ. Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής, όπου η άφιξη των Ι. Λείψανα αναμενόταν από πλήθη πιστών.

Στο κατώφλι του Ι. Καθεδρικού Ναού τα Ι. Λείψανα και τους Αγιορείτες Πατέρες υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας μαζί με τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Μπομπρούϊσκ και Μπύχωβ κ. Σεραφείμ (Εκκλησία Λευκορωσίας).
Μετά τις επίσημες προσφωνήσεις τελέστηκε δέηση προς τιμήν της Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής και μετά το πέρας της ο μεγάλος αριθμός πιστών μπορούσε να ασπάσει και να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα.
Τα Ι. Λείψανα του Τιμίου Σταυρού και της Αγ. Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής θα παραμείνουν στην Πολωνία έως τις 23 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκτός από την Βαρσοβία, θα επισκεφθούν το Bielsk Podlaski, Kleszczele, Αγ. Όρος Grabarka, Hajnówka, Słochy Annopolskie, Zwierki, Μπιάλιστοκ, Βρότσλαβ, Łódź και Stanisławowo.

Λείψανα του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου ..  Η Μαρία η Μαγδαληνή Ορθόδοξη Εκκλησία στο Wroclaw
Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος Henryk Gulbinowicz Ιερεμίας


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ 







ΠΗΓΗ ''ΑΚΤΙΝΕΣ''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top