ellada-israil
Διακεκριμένοι Εβραίοι και Ελληνο-Ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες θα συνεδριάσουν στην Αθήνα στις 20-21 Οκτωβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν σε έναν σημαντικό διαθρησκευτικό διάλογο και διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Πνευματικά Κέντρα και Διασπορά" (Spiritual Centers and Diasporas).
Ραβίνοι από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Ελβετία και υψηλόβαθμοι Ελληνο-Ορθόδοξοι κληρικοί από τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ελλάδα μαζί με άλλους ειδικούς θα συζητήσουν σειρά κοινών θεμάτων στις Ελληνο-Ορθόδοξες και Εβραϊκές παραδόσεις, αγγίζοντας ζητήματα όπως είναι η θρησκεία, η ιστορία, η κοινωνία, η ταυτότητα και η Διασπορά με στόχο την προώθηση της φιλίας, της αλληλοκατανόησης και την καταπολέμηση της προκατάληψης.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γραφείου Διαθρησκευτικών και Διαπολιτισμικών Θεμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee-AJC).
Συντονιστές είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εμμανουήλ Γαλλίας και ο Σοφολογιότατος Ραβίνος David Rosen, Διευθυντής Διαθρησκευτικών Θεμάτων στο AJC, γνωστοί για το σπουδαίο έργο τους στην προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.
Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Επέτειο των Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας.


ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top