Πρόσωπο φερόμενο ως "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος", ματθαιϊκών φρονημάτων και νοοτροπίας, ο οποίος μάλιστα εορτάζει την "ανάρρησή" στον "αρχιεπισκοπικό θρόνο" την ημέρα μνήμης εκείνου του Αγίου που ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, έχυσε για άλλη μια φορά το διασπαστικό του δηλητήριο σε πρόσφατη δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το γνωστό θέμα της Κάρτας του Πολίτη.

Πρέπει να ειπωθεί πως ουδόλως δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι επικρίσεις προσώπων που διέσυραν τον Ιερό μας Αγώνα με τις διασπαστικές τους ενέργειες (όχι πως όλοι οι άλλοι ήταν άγιοι βέβαια - ευθύνη έχουν και αρκετοί εκ των ημετέρων) και πως αν κάποιοι δικαιούνται να κρίνουν την Ηγεσία της Συνόδου μας, αυτοί είναι μόνο τα Παιδιά (ποιμενόμενοι) της. Γιατί τότε το κίνητρο είναι η αγάπη προς τους Πατέρες (Ποιμένες) μας και η κριτική έχει στόχο το κοινό καλό της Οικογένειας (Εκκλησίας), ενώ στην πρώτη, αιτία είναι ο φθόνος, κίνητρο ο ανταγωνισμός και σκοπός η επικράτηση.
Ας μας απαντήσουν οι στυλοβάτες του Αναιτίου Σχίσματος του 1995, ποια κατεγνωσμένη, υπό Πατέρων και Συνόδων, αίρεση κήρυξε η Ηγεσία της Συνόδου, ώστε να προβούν σε διακοπή κοινωνίας με το (για γέλια και για κλάματα), από 17ης Ιουλίου 1995, Έγγραφο Αποτειχίσεως. Ας απαντήσουν χωρίς μακροσκελείς ιστορικές (παρ)ερμηνείες, χωρίς να προσπαθήσουν να τραβήξουν από τα μαλλιά την περί δικαιοσύνης ερμηνεία του ΛΑ΄ Αποστολικού Κανόνος και χωρίς την, εκ των υστέρων προσληφθείσα, φαιδρότητα περί "Σωματειακής Αιρέσεως" (τώρα μάλιστα εφηύραν και την "Νεονομοθρησκευτικοκοινοτική Αίρεση").
Ας μας εκθέσουν επίσης και την Εκκλησιολογική τους Ταυτότητα με μια φράση: Έχουν σκοπό να αγωνισθούν ανιδιοτελώς (είτε από υψηλή θέση, είτε από την πιο χαμηλή) για την αναγκαία Σύγκληση Συνόδου των απανταχού Ορθοδόξων για την καταδίκη του Οικουμενισμού και των αμετανοήτων φορέων της, ή επαναπαύονται στην ιδέα, πως αυτοί αποτελούν την Εκκλησία του Χριστού και όλοι οι άλλοι είναι ήδη εκτός, "προδότες", "σχισματικοί", "αιρετικοί", "όργανα των Εβραίων και της Μασονίας".
Η Σύνοδός μας, που ηγείται στην προσπάθεια Σύγκλησης της Μεγάλης Αντιαιρετικής Συνόδου (κατά την διδασκαλία του Αγίου Πατρός Χρυσοστόμου Καβουρίδου) θα δείξει επιείκεια στους ταπεινούς που θα προσέλθουν. Οι υπόλοιποι ας έχουν το κρίμα της διάσπασης στο λαιμό τους, εν ημέρα Κρίσεως (μαζί με όσους αφιλάδελφους εκ των ημετέρων ευθύνονται πραγματικά για τα τότε και τα μετέπειτα γεγονότα). 



ΠΗΓΗ: ''ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top