Στη Λέσβο θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο, οι οποίοι θα επισκεφθούν τους πρόσφυγες την Παρασκευή 15 Απριλίου.
"Η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο" αναφέρουν  κυβερνητικοί κύκλοι.


Όπως αναφέρουν για την επίσκεψη στη Λέσβο: "Με μία εξαιρετικής σημασίας επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα - δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες - για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα".
"Οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων" σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι προσθέτοντας ότι "κατά το πρόσφατο πασχαλινό του μήνυμα, μάλιστα, ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς βεβαίως και την τρομοκρατία, ενώ ευχήθηκε δρόμους ελπίδας για τη Συρία και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της."
Σημειώνουν, επίσης, ότι "πέραν της στάσης του στο Προσφυγικό, ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό."


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ -newsit.gr




ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ

1 comments:

  1. Η ανθρωπιστική επίσκεψη τού Πάπα είναι περισσότερο διπλωματική παρά οτιδήποτε άλλο.
    Ή γνώμη μου είναι ότι θέλει νά δείξει ένα περισσότερο ανθρωπιστικό πρόσωπο γιά νά μετριάσει τις αντιδράσεις των ανθενωτικών, εν όψει μεγάλης Συνόδου καί αποφάσεων αυτής.
    Το 2ο θέμα είναι νά βρεθεί πιό κοντά στην Πάτμο καθώς διεκδικεί εκεί Εκκλησία γιά ποιμαντικούς λογους, καί υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Επιπλέον από τούς ντόπιους έγινε λόγος καί γιά το σπήλαιο της Αποκάλυψης.
    Τέλος οι τρεις μαζί είναι μία κοινή εμφάνιση, πρόβα τζενεράλε γιά τό ποιά θά είναι η επόμενη μέρα της Μεγάλης Συνόδου. Είναι μία επίδειξη ισχύος δύναμης καί εξουσίας, πρός κάθε κατεύθυνση, πού υποσυνείδητα θά καλεί όλους νά βρεθούν εντός αυτής της παγκόσμιας κοσμικής Εκκλησίας καί εξουσίας.
    Γιά νά δούμε, τι άλλα μηνύματα θά λάβουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top