«Αι μετά των ετεροδόξων επαφαί, περιλαμβανομένων των μετ’ αυτών θεολογικών διαλόγων, δεν αποτελούσιν ενεργείας ωρισμένων Εκκλησιών ή προσώπων, αλλά, ως είπομεν, συνοδικάς αποφάσεις πασών ανεξαιρέτως των Ορθοδόξων Εκκλησιών, περιλαμβανομένης και της καθ’ Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος» 
(Οικ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου)


Oι διάφοροι αντιοικουμενιστές επειδή γνωρίζουν ότι η θέση τους στενεύει αρκετά έπειτα από την διεξαγωγή της Μ. Συνόδου και λόγω αντιδράσεως του κόσμου, αισθανόμενοι έναν ''κόμπο'' στον λαιμό τους, τους βλέπουμε να αναμασούν παλαιά επιχειρήματα κατά ποίων; κατά των ΓΟΧ! Τους είδαμε σήμερα να ομιλούν περί δήθεν κανονικότητος, περί Εκκλησίας και μη Εκκλησίας κ.λπ, Δηλαδή με λίγα λόγια τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου! Για ποιόν λόγον; Μα όπως αναφέραμε πολλές φορές διότι φοβούνται την ένταξη εις την Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. έτσι εφαρμόζουν την παλαιά τακτική τους, δηλ. της συκοφαντίας! Νομίζετε ότι τα λέγουν λόγω του ενδιαφέροντός τους πρός τον κόσμο δια να μην γίνουν «σχισματικοί»; Αν είχαν τούτο τον φόβο, θα είχαν βγάλει εδώ και αρκετά έτη και τον εαυτό τους και τον κόσμο από αυτό το συνονθύλευμα - πανσπερμία των αιρέσεων που ονομάζεται Π.Σ.Ε. εις το οποίο δεν συμμετέχουν απλά οι λεγομένοι «ορθόδοξοι», αλλά το έχουν ΙΔΡΥΣΕΙ κιόλας μαζί με τις υπόλοιπες αιρέσεις! Ο κόσμος, ο απλός λαός, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει το τι εστί Π.Σ.Ε. και το τι σημαίνει δια την Ορθοδόξη Εκκλησία η ένταξή της εις αυτό. Βλέπετε τον έχουν ζαλίσει  και φοβίσει κατά των Γ.Ο.Χ. και κατά του ζηλωτισμού, οπότε ο ταλαίπωρος βιοπαλαιστής χριστιανός που μέρα νύχτα εργάζεται δια να βγάλει τα προς το ζήν, τι να πρωτομελετήσει; Εδώ δεν προλαβαίνει κάν να προσευχηθεί, δεν προλαβαίνει να λειτουργηθεί διότι τον έχουν αναγκάσει να εργάζεται και τις Κυριακές, και θα κάτσει να ασχοληθεί με τέτοια ενδότερα ζητήματα της Εκκλησίας; Και να ήθελε δεν προλαβαίνει! Εδώ δεν προλαβαίνει ο ίδιος ο απλός ιερεύς καλά καλά να τηρήσει όλες τις εκκλ. υποχρεώσεις του!

Αλλά και αυτός που προλαβαίνει. Πως να ερευνήσει με ανοικτό μυαλό, όταν τον έχουν ποτίσει τόσα έτη με ψεύδη, με δηλητήριο το οποίο έχει παραλύσει τα μέλη του και δεν μπορεί να ερευνήσει από φόβο μήπως τον χαρακτηρίσουν σχισματικό; Πως να ερευνήσει όταν του επιβάλλουν την δήθεν υπακοή εις αυτούς, διότι η ανυπακοή θα τους θέσει εκτός εκκλησίας; Πως να ερευνήσει όταν τόσα έτη τον έχουν μεταποιήσει ''Γεροντολάτρη'' αψηφώντας τις πλήρεις Χάριτος Τοπικές και Οικουμενικές Συνόδους, ωσάν η γνώμη ενός Γέροντα να έχει μεγαλύτερη ισχύ από τις αποφάσεις των Συνόδων, οι οποίες Συνόδοι (κατά τον Μ. Βασίλειο) κατέχουν την απόλυτη αυθεντία και όχι  κάθε Γέροντας!

Δια να ερευνήσει κάποιος σήμερα με ''ανοικτό'' μυαλό, είναι αυτονόητο ότι θα έλθει σε σύγκρουση ''ιδεών'' με τον πνευματικό του, τον οποίο πνευματικό (εάν είναι και αυτός καλοπροαίρετος) τον έχουν ποτίσει με το ίδιο δηλητήριο!

Ένα ποτήρι για να γεμίσει πρέπει να είναι άδειο και όχι γεμάτο, πως να γεμίσει λοιπόν όταν το ποτήρι αυτό το έχουν γεμίσει με δηλητήριο κακοδοξίας; Θα πρέπει να αδειάσει δια να γεμίσει με το πόσιμο καθαρό νερό. Πως θα αδειάσει όμως όταν μερικοί δεν το αφήνουν με επιχειρήματα που φοβίζουν τους πιστούς χριστιανούς;

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη δεν είναι πίστη τρομοκρατίας! Είναι Αγιοπνευματική η πίστη μας που χαρίζει την ελευθερία, σέβεται το αυτεξούσιο, ελαφραίνει τον άνθρωπο από τα βάρη, χαρίζει χαρά, δίνει ελπίδα, δίνει αληθινή αγάπη και όχι ''αγαπολογία'', διώκεται δεν διώκει, και πολλά άλλα δια να μην μακρύνουμε και τον λόγο μας.

Πολλές φορές τους είδαμε να παρομοιάζουν τους Γ.Ο.Χ. με τους ταλιμπάν! Ποιοί; Αυτοί οι οποίοι τους εδίωξαν, τους εξύρισαν, τους εφυλάκισαν, τους δολοφόνησαν! (εννοούμε τους πνευματικούς απογόνους τους). Αν οι Γ.Ο.Χ. είναι ταλιμπάν, τότε αυτοί που διέπραξαν τα άνωθεν τι είναι; Καταλαβαίνετε τώρα διατί κάποιοι Γ.Ο.Χ. είναι περισσότερο θερμοί; Πως να μην είναι όταν ο παππούς του τάδε που ήτο οικογενειάρχης ιερεύς παλαιοημερολογίτης, τράβηξε τα πάνδεινα δια να κρατήσει την πίστη του; Πως λοιπόν σήμερα ο εγγονός αυτού του ιερέα, να μην είναι θερμός όταν τα έζησε ή τα γνωρίζει από την οικογένειά του; Ας εισέλθει κανείς εις την θέση του και θα καταλάβει τι θέλουμε να πούμε.......

Αυτές είναι απλές σκέψεις δια κάθε απλό σκεπτόμενο χριστιανό, και ο καθείς ας τις βαθμολογήσει όπως θέλει. Ο Θεός θέλει τον άνθρωπο ελεύθερο και αυτεξούσιο όπως ήδη προαναφέραμε.

Κρίμα όμως δια τους λεγομένους ''αντιοικουμενιστές'' πολύ κρίμα.......




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top