Ξεκίνησε τις εργασίες της η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής στο Αμμάν, με τη συμμετοχή των θρησκευτικών ηγετών και εκπροσώπων από όλες τις εκκλησιαστικές κοινότητες στην Μέση Ανατολή.
Στη συνέλευση, η οποία έχει ως διοργανώτρια την Εκκλησία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συμμετέχουν επίσης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Κόπτης Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρos Β΄, ο Χαλδαίος Καθολικός Πατριάρχης Σάκο (Luis Rafael Sako), ο Λατίνος Πατριάρχης στα Ιεροσόλυμα κ. Φουάδ Τουάλ, ο Σύρος Καθολικός Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ και ο Μελχίτης Πατριάρχης κ. Γρηγόριος.
Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Εκκλησίας και των θρησκευτικών κοινοτήτων θα επικεντρωθεί στους χριστιανούς της Μ. Ανατολής στην ταραγμένη περιοχή, ενώ θα ληφθεί επίσης υπόψη η ανάγκη για την προώθηση του διαλόγου και συνύπαρξης με τις ισλαμικές κοινότητες και τις προσπάθειες ανακούφισης των προσφύγων και των θυμάτων του πολέμου που υλοποιείται από εκκλησιαστικές κοινότητες.
Επιπλέον, θα αξιολογηθεί ποιά μέτρα είναι αναγκαία για να γίνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και την παγκόσμια και περιφερειακή αρμοδιότητα να προωθεί ο τερματισμός των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ το συντομότερο δυνατόν.
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας υποστηρίζει επίσης τον ρόλο του ως θεματοφύλακας των χριστιανικών Αγίων Τόπων, ενώ εκφράζει πάλι την ανησυχία του να αναγνωρίσει την χριστιανική παρουσία ως ένα βασικό και απαραίτητο στοιχείο των ιθαγενών στο μωσαϊκό των λαών και των θρησκευτικών κοινοτήτων που ζουν στη μέση Ανατολή.
ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ: http://orthodoxia.info/news/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF/

1 comments:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΥΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ , ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗΝ ..τοῦ :

    ἀνάστηθι καὶ δικαῖως ὀρθότομησον κατὰ τὸ ἅγιόν μου θέλημα .

    ΑΝ ΚΑΙ Η ΛΥΠΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ.
    ΔΙΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ.
    Η ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΝΙΣΘΕΙ ΚΑΤΑΛήΛΩΣ ...
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΗ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ τῶν μιτροφόρων ΚΕΦΑΛΩΝ,
    ΛΥΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΝ ΠΟΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ .

    Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΝΥΜΦΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΕΞΩΡΓΗΣΕΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗΝ ,
    ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΥ .

    ΝΑΙ ΕΡΧΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥ ............
    ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕ ΕΠΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΣΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥ.
    ΟΤΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΥΝΗΣ ΣΟΥ ΕΠΛΗΡΩΘΗ.
    ΕΚΔΙΚΗΣΟΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΣΦΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΜΑΡΤΥΡΩΝ .
    ΑΜΗΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top