Με τον Αγγλικανό Ιερέα Πάτρικ Ίρβιν, ο οποίος απεστάλη από τις εκκλησιαστικές του αρχές να καλύψει προσωρινά τη θέση Ιερέα στην Αγγλικανική ενορία Αγίου Ανδρέως Μόσχας, είχε συνάντηση στις 18 Ιανουαρίου 2017 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος.
Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον προσκεκλημένο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα θέση του. Από την πλευρά του ο π. Πάτρικ μετέφερε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα τους χαιρετισμούς του Αρχηγού της Εκκλησίας της Αγγλίας, Αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας Justin Welby.
Τα μέρη εξήραν τη γενομένη τον περασμένο Οκτώβριο ποιμαντική επίσκεψη του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου στη Μεγάλη Βρετανία και συζήτησαν ορισμένες πτυχές της συνεργασίας μεταξή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Επίσης στη συνάντηση παρέστησαν ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων, και ο κ. Φ. Τσάμπιον, στέλεχος της ἐν λόγῳ Γραμματείας.


ΠΗΓΗ: https://mospat.ru/gr/2017/01/18/news141323/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top