Έπειτα από τις πρόσφατες αναρτήσεις διαφόρων σελίδων δια το ζήτημα του ''κάστανου'', άρχισαν και πάλι οι διαμάχες περί του π. Παισίου. Εμείς θα σταθούμε στα σχόλια όσων άρχισαν και πάλι να κατηγορούν τους Γ.Ο.Χ. ότι υβρίζουν τον Γέροντα κ.λπ. 

Δίχως να θέλουμε να δώσουμε ''άφεσιν αμαρτιών'', τονίζουμε δια άλλη μία φορά, ότι ''φανατικοί'' υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε χώρο. Το να παρουσιάζει ο κάθε ένας τους λόγους των πάσης φύσεως ''φανατικών'', προς διαμάχη, δεν τιμά κανέναν και πόσο μάλλον τους Ορθοδόξους! 

Το τι λέγει ο καθένας δια μέσω διαφόρων ''μαρτυριών'' εμάς δεν μας απασχολεί. Αυτό αφορά όλες τις πλευρές! Εμείς έχουμε μάθει να ομιλούμε δια μέσω ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και ΠΗΓΩΝ, και όχι δια μέσω μαρτυριών! Γιατί; Διότι ο καθένας λέγει ότι θέλει δίχως να αποδεικνύει αν όντως έχουν έτσι όπως ο ίδιος τα λέγει.

Αν ακολουθήσουμε και μείς την τακτική αυτή, θα διαπιστώσετε ότι με απλές ''μαρτυρίες'' είναι αδύνατον να κατοχυρωθεί ο λόγος του καθενός!

Για τους λάτρεις όμως των απλών ''μαρτυριών'', θα παραθέσουμε ένα βίντεο δια να δούμε αν αποδέχονται και αυτές τις μαρτυρίες! Οι μαρτυρίες αυτές προέρχονται από τον Ηγούμενο του Σαρανταρίου Όρους στους Αγίους Τόπους.

Aς προσέχουν λοιπόν οι διάφοροι ''προσωπολάτρες φανατικοί'' τις κατηγορίες τους, οι οποίοι, υπό το πρόσχημα της ''αγιότητος'', αποκρύπτουν την προσωπολατρεία τους! 


Το ίδιο ισχύει και δια τους επίσης ''φανατικούς προσωπομάχους'' (χρησιμοποιούμε αυτές τις ήπιες εκφράσεις, δια να μην πούμε κάτι χειρότερο, και θα αφιερώσουμε ένα άρθρο και προς αυτούς προσεχώς), οι οποίοι παρομοίως κατηγορούν προφασιζόμενοι την ''υπεράσπιση της Ορθοδοξίας'' δίχως να παρουσιάζουν πηγές δια μέσω αποδείξεων-στοιχείων για όσα λέγουν (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).


Δείτε από το 7.40 και μετά το βίντεο για το επίμαχο σημείο:







ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top