Δυστυχώς, η Π.Π. δημοσίευσε άρθρο του κ. Ρίζου το οποίο δεικνύει την ημιμάθεια του αρθρογράφου όσον αφορά Ι. Κανόνες, ιστορικά γεγονότα κ.λπ. Βγάζοντας αυθαίρετες διαπιστώσεις ο κ. Ρίζος ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε απαντήσεις δημιουργώντας εντυπώσεις δια να δικαιολογήσει την τραγική συγγραφική ήττα του!

Επίσης και η Π.Π. διαστρεβλώνοντας λεγόμενα, διαλόγους, και γεγονότα, επιχειρεί δια άλλην μίαν φοράν να δικαιολογήσει την δική της ημερολατρεία, όπως και την ασθένεια από την οποία νοσεί, εξαπολύοντας βέλη σε λάθους στόχους.

Δεν θα γράψουμε τίποτα άλλο διότι δεν υπάρχει καμία ουσία.

Θα κλείσουμε και πάλιν με τους λόγους του π. Παισίου Παπαδόπουλου με τον οποίον συμφωνούμε απολύτως:


«Δεν είναι καλό να γράφουμε κατά φαντασία υποθέσεις της νοσηρής διάνοιας! Προσωπικά επειδή θεωρώ ότι το πράγμα ξέφυγε δηλώνω ότι δεν θέλω να σχετίζομαι με ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τον αγώνα μας. Από αυτό διαπιστώνεται ότι είμαστε στον σωστό τρόπο αποτείχησης, από το ότι μας πολεμούν τα άκρα στα οποία δεσπόζει ο δαίμονας. Πραγματικά λυπούμε για την κατάντια! Αρχιμ. Παϊσιος Παπαδόπουλος».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 comments:

  1. Ελάχιστος Αδελφός8 Οκτωβρίου 2017 στις 12:51 μ.μ.

    Η Ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων είναι μία Ιερή υπόθεση , αλλά συγχρόνως μία δύσκολη υπόθεση , παρόλα αυτά είναι μονόδρομος για να γίνει κάποτε μία αληθινή ΑΓΙΑ και ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ που θα καταδικάσει με Κύρος την Παναίρεση και την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Αυτή την πραγματικότητα την γνωρίζουν όλοι οι ορθά σκεπτόμενοι, είτε ανήκουν στις τάξεις των Αποτειχισμένων, είτε ανήκουν στις τάξεις των Ορθοδόξων του Πατρίου και κάθε καλώς εννοούμενη σκέψη ή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, εάν όντως υπάρχει ή υπάρξει, δεν είναι κατακριταία αλλά επαινετή. Όσον αφορά τους Ορθοδόξους του Πατρίου που η ύπαρξή τους τόσο ενοχλεί τον κ. Ρίζο και όχι μόνο αυτόν, ας γνωρίζει ότι και αυτοί περνούν στις ημέρες μας από το κριτήριο Του Θεού μας για τις πράξεις και τους λόγους τους, όπως αντίστοιχα περνούν οι Νεοημερολογίτες ή οι Αποτειχισμένοι, και μέλλει να αποδείξουν οι ΓΟΧ, εάν όντως αξίζουν γι αυτό που λέγουν ότι είναι. Κύριε Ρίζο δεν ξεχνούμε ότι η Εκκλησία είναι Μία, αλλά μην βιάζεστε να ξεχωρίζετε τους Εντός από τους Εκτός Αυτής, διότι η Αίρεση του Οικουμενισμού δεν είναι τόσο απλή Αίρεση είναι Αίρεση ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ και δεν μπορείτε Εσείς να γνωρίζετε την Ανοχή Του Θεού μας που προκύπτει εξ αιτίας των χαρακτηριστικών και συνεπειών αυτής της πραγματικής ΑΙΡΕΣΗΣ. Με παρόμοιο τρόπο σκέψεως με Εσάς αλλά από την αντίθετη πλευρά μεγάλη μερίδα των ΓΟΧ οδηγήθηκαν και αυτοί σε παρόμοια άκρα και δεν αναγνωρίζουν τα Μυστήρια των άλλων όπως και Εσείς των ΓΟΧ. Η Ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων είναι μία ΙΕΡΗ υπόθεση, μόνο που χρειάζεται μυαλά που σκέπτονται τα θέματα με τον Πατερικό τρόπο σκέψης, ο οποίος πολλές φορές με την χρήση της Θεοφιλούς Οικονομίας από την Εκκλησία Συνοδικά ξεπερνά και αυτό το γράμμα των κειμένων που διαβάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top