Exclusive Interview with Ecumenical Patriarch Bartholomew by Imedi TV about the Holy and Great Council of the Orthodox Church (in Greek)
Δημοσιεύουμε σήμερα βίντεο της συνέντευξης του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου σε κανάλι της Γεωργίας. 
Πρόκειται για το κομμάτι εκείνο στο οποίο ο Πατριάρχης ομιλεί για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, που συνήλθε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη. 
Προ ημερών ο Πατριάρχης είχε δεχθεί, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του Πατριαρχείου, "τούς Ἐντιμ. κ.κ. Varlam Tsiklauri καί Giorgi Dzotsenidze, Δημοσιογράφους ἐκ τοῦ τηλεοπτικοῦ δικτύου «Imedi TV», μετά τοῦ Ἐντιμ. κ. Nikoloz Gurgenidze, Διερμηνέως, ἐκ Γεωργίας, πρός οὕς παρεχώρησε συνέντευξιν ἐπί θεμάτων διορθοδόξου ἐνδιαφέροντος, ἰδιαιτέρως δέ περί τῶν σχέσεων τῶν Ἐκκλησιῶν Κωνσταντινουπόλεως καί Γεωργίας."


1 comments:

  1. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην συνέντευξή του λέγει, ότι ο τρόπος για να θεραπευτεί η μη συμμετοχή των τεσσάρων Τοπικών Εκκλησιών στην Σύνοδο της Κρήτης είναι να αποδεχθούν τις Αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή, οπότε τα λεγόμενα από διάφορους κύκλους, περί πιθανής μελλοντικής, δήθεν, επανεξετάσεως των Αποφάσεων της Κρήτης, σε πιθανή νεώτερη Μεγάλη Σύνοδο στο μέλλον, δεν είναι παρά λόγοι για να ηρεμήσουν, έστω προσωρινά, τις δικαίως μη αναπαυμένες συνειδήσεις πολλών Ορθοδόξων από τα γεγονότα και κάποιες από τις Αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top