Σε διάλογο που είδαμε στο facebook του π. Νικόλαου Μανώλη ο ίδιος έγραψε τα εξής:

«Στην Ορθόδοξη εκκλησιολογία η τεχνική της κωλοτούμπας που μου προτείνεις είναι άγνωστη. Σύμφωνα με την τεχνική αυτή, αν την εφήρμοζαν οι άγιοι ακόμα δε θα αγίαζαν».

Για τον π. Νικόλαο λοιπόν είναι ''άγνωστη'' αυτή η τεχνική! Μάλιστα! Είναι έτσι; Για να δούμε:

Ο π. Νικόλαος Μανώλης θεωρεί τους Παλαιοημερολογίτες ''σχισματικούς'', όμως ο συναγωνιστής και επικεφαλής του αγώνος π. Θεόδωρος Ζήσης όχι!

Ο π. Νικόλαος Μανώλης (που θεωρεί τους Παλαιοημερολογίτες ''σχισματικούς''), εγκωμιάζει συνεχώς τον ''δάσκαλό'' του π. Αυγουστίνο Καντιώτη. Στην ανάρτηση αυτή (την οποία αναδημοσίευσε στο προφίλ του και ο ίδιος), έγραψε:

«Ευχαριστώ το Θεό που έζησα κοντά σου π. Αυγουστίνε...»

αλλά ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης όχι μόνο δεν θεωρούσε τους  Παλ/τες σχισματικούς αλλά το αντίθετο όπως εδώ και εδώ

Ο π. Νικόλαος Μανώλης εγκωμιάζει συχνά τον Πειραιώς Σεραφείμ και τους συν αυτώ. Σε μία ανάρτηση αναφέρει λέγοντας: ''Ο Νέος Άτλας της Ορθοδοξίας'' όπως εδώ και εδώ (και σε πολλά άλλα....). Είναι έτσι; Δείτε εδώ μερικές από τις ''κωλοτούμπες'' οι οποίες, σημειωτέον, είναι άγνωστες για τον π. Νικόλαο!

Τι να γράψουμε και για τις πρόσφατες ''κωλοτούμπες'' του π. Θεόδωρου Ζήση; δείτε εδώ και εδώ.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε και αυτές τις περίφημες ''θεολογικές γνώσεις'' που κανείς δεν έχει παρά μόνο ο π. Νικόλαος και ο κύκλος του, και φυσικά δεν παρέλειψε ο ίδιος να αναφέρει λέγοντας και σε εμάς προ ημερών:

«Ελπίζω να έχεις τις θεολογικές γνώσεις να απαντήσεις σε όσες θεολογικές θέσεις παραθέτει ο πατήρ στο κείμενό του.....»

αλλά και στον συνομιλητή του:


οπότε δεν είναι και περίεργο, τουλάχιστον σε εμάς, να διαβάζουμε δηλώσεις τύπου:

«Θα σχίσω το πτυχίο μου»


όπως εδώ!

Θα πει ίσως κανείς: «μα γιατί γράφεις κατά του ομολογητή παπά ο οποίος διώκεται λόγω Οικουμενισμού»;

Θα τα λέγαμε απευθείας στον ίδιο αν γνώριζε να κάνει διάλογο, δεν διέγραφε τα σχόλια, και δεν είχε το ''χάρισμα'' να προαισθάνεται αν κάποιος του ομιλεί με καλή ή κακή προαίρεση! Οπότε γι΄ αυτούς τους λόγους γράφουμε στην δική μας σελίδα στιγματίζοντας λόγους και πράξεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο για την ομολογία και τον διωγμό του, έχουμε να πούμε ότι όταν λέγεις τους αδελφούς σου «σχισματικούς» (κατηγορώντας τους Παλ/τες), τότε θα επιτρέψει και ο Θεός να κατηγορηθείς με τον ίδιο τρόπο! Βέβαια, δια να φθάσει κανείς τους διωγμούς των Παλ/των, θέλει πολύ κόπο ακόμα, διότι κανείς ακόμα από τους σύγχρονους «ομολογητές» ούτε το αίμα του έχυσε (βλ. Αικατερίνη Ρούττη), ούτε υποκοπάνους έλαβε στην κεφαλή του, ούτε εξορία τον στείλανε,



αλλά ούτε και φυλακή τον έβαλαν!

Ο π. Αρτέμιος πίσω από τα ''σίδερα''!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top